Workshop : Creatief met erfgoed. Samen ideeën genereren om je verhaal te presenteren.

In het voorjaar 2013 organiseerde de Stichting Open Kerken samen met enkele andere partners* de interactieve workshop ‘creatief met erfgoed. Samen ideeën genereren om je verhaal te presenteren’.

Hildegarde Van Genechten van Faro (Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw) begeleidde de deelnemers in een bewustwordingsproces dat al te vaak naar klassieke en vertrouwde methodes wordt teruggegrepen om een collectie tentoon te stellen. Er werd gebrainstormd over creatieve methodes en wijzen om bepaalde bezoekersgroepen te betrekken in de activiteit of tentoonstelling. De deelnemers keerden huiswaarts met een vernieuwd enthousiasme en een pak inspirerende ideeën.

Hebt u deze succesvolle workshop gemist? Geen nood, er verscheen in de kersverse Bladwijzer van Heemkunde Vlaanderen een artikel over.

www.heemkunde-vlaanderen.be

* Partners: Stichting Open Kerken, FARO, Heemkunde Vlaanderen, Herita vzw*
* Herita vzw is een krachtenbundeling van Forum voor Erfgoedverenigingen, Open Monumentendag Vlaanderen en Erfgoed Vlaanderen.